Check our coming events!

Hallo allemaal!

 

Steeds vaker horen we de vragen van nieuwe mensen die willen starten met de (drift) hobby, maar niet zo goed weten waar ze moeten kijken of beginnen, daarom stellen we deze post op voor diegenen die geïnteresseerd zijn in waar ze eventueel moeten opletten.

 

* Chassis:

RWD (Rear Wheel Drive) is in de huidige scene een standaard, AWD (All Wheel Drive) of CS (Counter steer) worden praktisch niet meer gereden, dus als je ergens mee wilt rijden op een baan, dan zal ik adviseren om een RWD chassis te nemen, zoals bijvoorbeeld een Reve D RDX, Yokomo YD-2, MST RMX 2.0 of een Sakura D5

 

Op het moment van schrijven (januari 2023) is Reve D RDX de go-to chassis om mee te starten - mits de budget het toelaat. De standaard kit van RDX komt zonder tuning parts en zijn alle onderdelen in platsic, wat vervangen van onderdelen van (bij een "ongeluk") makkelijk en goedkoop kan vervangen. Verder is de RDX zo makkelijk te rijden met de standaard instelling dat je niet hoeft te tunen en gewoon mee kan starten zonder dat je zelf nog moet nadenken over hoe je moet afstellen!

 

* Electro:

- ESC: brushless en eentje met sensor en een vermogen van 120A, liefst met Turbo en Boost of timing

- Motor: brushless 10.5t sensored, 10.5t is de meest gangbare en gebruikte motor, andere snellere of langzamere motor mag ook, maar om makkelijke samen te kunnen rijden is het beter om een vergelijkbare (qua snelheid) motor te gebruiken

- Servo: low profile, snelheid is in deze niet zo heel relevant (=<1 sec is goed), torque is eveneens niet zo heel relevant, zowel Reve D, Yokomo als OMG servos zijn aan te raden.

- Gyro: eentje waarbij je de gevoeligheid kan instellen, de Onisiki gyro is een goede keuze waarbij je niet gelijk een nier hoeft te verkopen 

- Zender: eentje met 3 kanaals en liefst eentje van een respectabele merk (bijvoorbeeld Spectrum, Sanwa of Futaba), de 3de kanaal is namelijk nodig om gevoeligheid van de gyro af te stellen!

 

Van bovenstaande lijstje is veel omvattend.....persoonlijk geef ik onderstaande voorbeeld lijstje aan electro mee aan nieuwelingen, zodat zij een referentie kader hebben:

 

(Prijs indicatie op 10-01-2021)

- Chassis:

  • low end entry level: Sakura D5 (80€)
  • mid end entry level: Reve D RDX (280€)

- ESC: SkyRC Toro 120A (70-80€)

- Motor: Onisiki 10.5t (50€)

- Servo: Reve D (70€)

- Gyro: Onisiki (30€)

- Zender: Sanwa MT-44 (290€) incl ontvanger

 

Nogmaals, bovenstaande lijst is ter indicatie voor een entry level build, zodat je kunt zien welke richting je moet denken 

 

*Entry level build is rekening meegehouden met prijs/kwaliteit verhouding, is je budget groter, dan kun je voor de duurdere merken gaan, maar houd alsjeblieft rekening mee dat duurdere spullen je niet automatisch een betere rijder/drifter maakt!